Alp Anaokulu | Pendik, İstanbul

GENEL BİLGİLER
Sevgili anne babalar,
Çocuklarımızın yaşamları boyunca, kendileriyle barışık, yaratıcı, daha üretken, sorunlarını analiz edebilen, sorun çözmede daha yetkin olmaları, hayata karşı barışık yetişmeleri, kendileriyle çevreleri arasındaki iletişimi daha sağlıklı kurabilen, sosyalleşmiş, aynı zamanda duyarlı bireyler olmalarını sağlamak.
Kendisini ailesini, vatanını, milletini seven, hayırlı evlatlar olarak, çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.
Çocuklarımızın beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak,
Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak,
Onları ilköğretime hazırlamak,
Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, insan haklarına saygılı, kişilik teşebbüse değer veren ve topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek,
İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirmek, davranışlar kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda meslek sahibi olabilmeleri için alt yapı oluşturmak.
EĞİTİM ANLAYIŞIMIZ
Okul öncesi dönem yaşamın temelidir. Bu dönemde öğrenme hızı çok yüksektir. Bir yaş grubunun genel özellikleri o yaş grubundaki tüm çocuklar için ortaktır; ancak her çocuğun kendine özgü olduğu da unutulmamalıdır.
- Okul öncesi eğitim çocuğun gereksinimlerine uygun olmalıdır.
- Okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların gereksinimlerini karşılamak amacıyla demokratik eğitim anlayışına uygun eğitim ortamları hazırlanmalıdır.
- Okul öncesi eğitim çocuğun psikomotor, sosyal-duygusal, dil ve bilişsel gelişimini desteklemeli, özbakım gereksinimlerini kazandırmalı ve onu ilköğretime hazır duruma getirmelidir.
- Etkinlikler düzenlenirken çocukların ilgi ve gereksinimlerinin yanı sıra çevrenin ve okulun olanakları da göz önünde bulundurulmalıdır.
- Eğitim sürecinde çocuğun bildiklerinden başlanmalı ve deneyerek öğrenmesine olanak tanınmalıdır.
- Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarına gereken önem verilmelidir.
- Okul öncesi dönemde verilen eğitimle çocukların, sevgi saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygu ve davranışları geliştirilmelidir.
- Eğitim, çocuğun kendine saygı ve güven duymasını sağlamalı, ona özdenetim kazandırılmalıdır.
- Oyun bu yaş grubundaki çocuklar için en uygun öğrenme yöntemidir. Tüm etkinlikler oyun temelli düzenlenmelidir.
- Çocuklarla iletişimde, onların kişiliğini zedeleyici şekilde davranılmamalı, baskı ve kısıtlamalara yer verilmemeli.
- Çocukların bağımsız davranışlar geliştirmesi desteklenmeli, yardıma gereksinim duyduklarında yetişkin desteği, rehberliği ve güven verici yakınlığı sağlanmalıdır.
- Çocukların kendilerinin ve başkalarının duygularını fark etmesi desteklenmelidir.
- Çocukların hayal güçleri, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri, iletişim kurma ve duygularını anlatabilme davranışları geliştirilmelidir.
- Eğitim sürecine çocuğun ve ailenin etkin katılımı sağlanmalıdır.
A. Selçuklu Cad. Çamlık Mah. Alp Işıl Sit. Yenişehir Pendik, İstanbul
T. 0 216 646 16 36
F.
W. www.alpanaokulu.com
E.
Unable to parse entered address. API response code: REQUEST_DENIED
Etiket: pendikteki anaokulları, pendik anaokulları, pendik anaokulu, pendikteki yuvalar, pendik yuva, pendik kreş, pendikteki kreşler, pendikteki çocuk evleri, pendik çocuk evi, istanbuldaki anaokulları, istanbul anaokulları, istanbul anaokulu, istanbuldaki yuvalar, istanbul yuva, istanbul kreş, istanbuldaki kreşler, istanbuldaki çocuk evleri, istanbul çocuk evi |