Akademinik | Bakırköy, İstanbul

GENEL BİLGİLER
Hakkımızda
AKADEMİNİK ANAOKULU’NDA OKUL ÖNCESİ DÖNEM VE EĞİTİMİ
Çocuğun ilk yaşlarda aile bireyleri ile kurduğu ilişki, üç yaşına doğru başka çocuklara-kendi yaşıtlarına doğru bir genişleme göstermektedir. Bu yaşlardan itibaren kendi yaşıtları ile oynamak, diğer çocukların varlığını hissetmek, onlarla geçinmeyi öğrenmek önemli olmaktadır. Başlangıçta ailesi ile sınırlanan dünyası bir yandan arkadaş çevresi, bir yandan da radyo, televizyon, kitap, gazete gibi araçlar yoluyla genişlemektedir. Dolayısı ile okul öncesi dönem anne, baba ve eğitimcilerin üzerinde dikkatle durmaları gereken çok önemli bir eğitim dönemi olmaktadır.
“Okul Öncesi Eğitimi” değimi 3-6 yaş arası çocukların düzenli bir program ile eğitilmeleridir. En geniş anlamı ile okul öncesi dönem, çocuğun doğumu ile başlayıp temel eğitime başlayacağı zamana kadar sürer. Kısaca çocuğun 0-6 yaş (0-72 ay) dönemini kapsar.
Bloom’a göre öğrenmenin %60-70’inin kazanıldığı Freud’a göre kişiliğin temellerinin atıldığı bu dönem; bireyin eğitimi açısından önemli bir dönemdir. Ancak, çocuk henüz bu dönemin önemini anlayacak ve kendisi için bir şeyler yapabilecek durumda değildir. Dolayısı ile önce ana babaları, daha sonra eğitim kurumlarının, çocuklara gelecek gözü ile bakıp gerekli yatırımları yapması ve onların gelişimi için gerekli çevre şartlarının düzenlenmesi gerekmektedir.
0-6 yaşlar arasını kapsayan Okul Öncesi Yıllar; çocuğun kişiliğinin oluşumu, temel bilgi, beceri, alışkanlıklarının ve tutumların kazanılması ve geliştirilmesinde en önemli yıllardır. Bu dönemde çocuğa değişik uygulamalarla verilebilecek temel bilgi beceri ve alışkanlıklar kısaca davranış örnekleri onların kişilik gelişimi ve ileri yıllardaki öğrenim yaşamını etkileyebilecektir. Çocuğun okul öncesi dönemdeki eğitimi tesadüflere bırakılmamalı, ciddi bir şekilde ele alınmalı ve bilimsel yollarla eğitilmeleri sağlanmalıdır. Ancak Okul Öncesi Dönemde bulunan çocukların genel gelişim özellikleri ortak olmasına rağmen her çocuğun gelişiminin kendine özgü olduğunun da unutulmaması gerekmektedir.
EĞİTİM-ÖĞRETİMİZDE TEMEL İLKELER
Akademinik Anaokulu, benimsediği eğitim ve öğretim ilkelerine uygun olarak düzenlediği fiziksel ortam ve sağladığı olanaklarıyla aşağıdaki ilkelere dayalı, çağdaş bir eğitim ve öğretim gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.
Temel İlkeleri:
- Çocuklarımızın bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil, ve hareket gibi çok yönlü gelişimlerini destekleyecek eğitim ortamı hazırlamak,
- Eğitimi, sevgi ve şefkat anlayışı içinde yürütmek. Çocuklarımıza eşit davranmak , onların çok yönlü gelişimini gözetip, onların bireysel güçlerini ve yetilerini ortaya çıkarıcı geliştirici çalışmalar yapmak,
- Çocuklarımızın öz güvenlerini kazanmaları için ceza, baskı uygulamamak ve kısıtlamalara yer vermemek,
- Eğitim ortamlarını, çocukların “yaparak, yaşayarak öğrenme”sini gerçekleştirecek biçimde düzenlemek,
- Eğitim etkinliklerini, çocukların, sevgi, saygı, iş birliği, katılımcılık, sorumluluk, yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirici nitelikte sağlamak,
- Anaokulumuzda eğitim ve öğretimin içerik (programlar, yöntemler vb.) ve organizasyon bakımından sistem bütünlüğünü gözetip, bunların sürekliliğini sağlamak
- Eğitimi, çağdaş bilgi ve öğretim teknolojisi ile donatıp güçlendirmek,
- Öğrenmeyi, çocuğun kendi yaşantısını da kullanarak, belli aralıklarla ve sistemli biçimde pekiştirmek,
- Eğitim etkinliklerinin değerlendirilmesinde belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı tespit etmek. Planlama yapılırken bu sonuçlar dikkate almak,
- Çocuklarımızın kendilerini ifade ederken; Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarına öncelikle önem vermek,
- Oyunu, çocuklarımız için en uygun öğrenme yöntemi olarak uygulamak,
- Eğitim programlarımız hazırlanırken ailelerin ve içinde bulunduğumuz çevrenin özellikleri dikkate almak, ailenin eğitimimize etkin katılımı sağlamak,
- Okul ile günlük yaşam arasındaki duvarları kaldırmak, öğrencilerimize yararlı alışkanlık ve davranışlar kazandırmak,
- Çocuklarımızın; beslenme, uyku, öz bakım becerileri, doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmalarının yanında doğa sevgisiyle çevreye duyarlı olmalarını sağlamak,
Çocuğun toplumsal etkinliklere katılımını sağlayarak, yaşamı bütün boyutlarıyla tanımasına ve bunu başkalarıyla paylaşılan bir biçime dönüştürmesine ortam hazırlamaktır.
AKADEMİNİK ANAOKULU ÇALIŞMA PRENSİPLERİ
OKUL VE AİLE ARASI İLETİŞİM
- Çocuklarımızın okula gelememe, servise verilememe, daha erken ayrılmak gibi durumlarının, okul idaresine önceden bildirilmesi gereklidir.
- Her ayın ilk haftası eğitim programları hakkında bilgiler, gezi programının yeri ve tarihi, duyurular, ay içerisinde yaşanan etkinlikler, detaylar, faturalar ve çocuklarımızın o ay içinde yapmış oldukları faaliyetlerden bazı örnekler çocuklarımız için hazırlamış olduğumuz dosyalar ile sizlere gönderilecektir.
- Öğretmenlerimizin siz velilerimizle iletişim içinde olabilmeleri için her öğrencimize birer iletişim defteri oluşturulmuştur. Bizler sizlere iletmek istediğimiz notlarımızı, okulumuzda gün içinde yaşadığımız olayları bu defter aracılığı ile sizlere ulaştıracağız. Sizlerde bizlere iletmek istediğiniz notlarınızı bu deftere yazabilirsiniz. İletişim defterimiz her sabah öğrencimizin sınıf öğretmeni tarafından kontrol edilecektir. Sizlerden ricamız öğrencimiz eve döndüğünde bu defteri kontrol etmenizdir.
- Öğretmenlerimize iletmek istediğiniz mesajlarınız için yine iletişim defterimizi kullanabilirsiniz.
- Dönem içerisinde çocuklarımıza ait tutulan anektodlar dönem sonlarında onların gelişim ve yeteneklerini gösteren gözlem raporları haline getirilerek siz değerli velilerimize sunulacaktır.
SAĞLIK
- Diğer çocukların sağlığını etkileyici herhangi bir hastalık durumunda çocuğunuzun okula gönderilmemesi, okula başlayacağı zaman ise doktorundan alınacak sağlıklı olduğunu bildirir raporu okulumuza göndermenizi rica ederiz.
- Hasta olan çocuklarımızın okula devam etmeye başlamadan önce doktorundan okula devam edebileceğine ait yazı alarak, okula getirmenizi, ilaçların üzerine, çocuğunuzun ismini, verileceği ölçü ve saatleri yazmanızı önemle rica ederiz.
- Çocuklarımızın sağlığı açısından büyük önem taşıyan tırnak ve saç kontrollerini yaşanabilecek sorunları öncesinden engellemek amacıyla hafta başında yapmanızı rica ediyoruz.
- Çocuklarımız okula gelirken kendilerine zarar verebilecek veya kaybolabilecek nitelikteki, kıymetli eşya ve takıların takılmamasını rica ederiz.
- Yatak malzemeleri 15 günde bir eve gönderilecektir.
BESLENME
Akademinik Anaokulu öğrencilerinin düzenli ve dengeli beslenmeleri için yemek menüleri öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık menü şeklinde belirlenir.
Akademinik Anaokulu’nda tüm öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir. Mutfakta ve yemekhanede görevli personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir. Ayrıca düzenli olarak hijyenik kontroller de yapılmaktadır.
GÜVENLiK
- Çocuklar okuldan yalnızca kayıt formunda bildirilen kişi veya kişiler tarafından alınabilir. Okuldan alacak kişinin değişikliği durumunda, sizin alacak kişiyle beraber yazı göndermeniz veya okulu şahsen arayarak bilgilendirmeniz gereklidir.
- Akrabalarınız ve arkadaşlarınızın okula gelerek çocuklarınızı görmek istemeleri ancak sizin sözlü ya da yazılı izniniz olduğunda gerçekleşebilir.
DEĞERLERİMİZ
1-Anayasamızda ifadesini bulan Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı iş yapmayız. Hiçbir şey bu ilkelere aykırı iş yapılmasının gerekçesi olamaz.
2-Ülkemizin geleceğinden sorumluyuz.
3-Sağlıklı bir çalışma ortamının önemine inanırız.
4-Çalışanları tanır, yeteneklerini geliştirir, fikirlerine değer verir, yeni fikir üretimini destekleriz.
5-Performansımızın değeri katılımcılığımızla ölçülür.
6-Her işimiz önemlidir, ihmal edilemez.
7-Eğitime yapılan yatırımı kutsal sayar, her türlü desteği veririz.
8-İnsanları suçlamaz, süreçleri sorgularız.
9-Konuları yasalar çerçevesinde, ön yargısız, koşulsuz ve iyi niyetle değerlendiririz. Ancak daha iyiyi bulmak için yasaları da irdeleriz.
10-İnisiyatif kullanmaktan çekinmeyiz.
11-Kurumumuzu her yönüyle tanır, konulara içinde bulunduğu çevre ile birlikte bütüncül yaklaşırız.
12-Yenilikçiyiz. Öğrenmeyi yenilikçilik için fırsat sayar, değişimin önemine inanırız.
13-Her durumu kurum kültürünü geliştirmek için bir fırsat sayar, eleştiri ve uyarıları kurum kültürüne yapılan bir katkı olarak değerlendiririz.
14-Zamanın değerine inanırız.
15-Çevreye karşı duyarlıyız.
16-En iyi olmak için inandırıcı olmalıyız.
17-Teknolojik gelişmeleri yakından izler, kullanılmasına önem veririz.
18-Geleceği bu günde yaşarız.
19-Sabırlıyız. Dinlemesini biliriz.
20-Biz bilinciyle çalışırız. Başarı hepimizindir. Kurumun başarısı da başarısızlığı da bizimdir.
İLETİŞİM
A. Halkalı Caddesi No :2 (Tren istasyonu yanı) Yeşilköy, Bakırköy, İstanbul
T. 0 212 573 68 01
F.
W. www.akademinik.com
E.
Unable to parse entered address. API response code: REQUEST_DENIED
Etiket: bakırköydeki anaokulları, bakırköy anaokulları, bakırköy anaokulu, bakırköy yuva, bakırköy kreş, bakırköydeki kreşler, bakırköydeki çocuk evleri, bakırköy çocuk evi, istanbuldaki anaokulları, istanbul anaokulları, istanbul anaokulu, istanbuldaki yuvalar, istanbul yuva, istanbul kreş, istanbuldaki kreşler, istanbuldaki çocuk evleri, istanbul çocuk evi |